Relaxrabbit
Ismerje meg tenyésztőinket!
Válassza ki a farm számát!
előző
1 10 20 30 40 50
előző
Owner
Sándor Ferenc
Farm száma:
1
A Farmról
Bemutatkozó videónk

Alternative content

Istállóink

Állatjólét

Zöldséges nyúlragu

Zöldséges nyúlragu

"Egy új fogás felfedezése több örömet okoz az emberiségnek, mint egy csillag felfedezése." mondta Anthelme Brillat-Savarin, francia mesterszakács és mennyire igaza volt. A zöldséges nyúlragu egy olyan új íz lehet az étlapján, amibe rögvest beleszeret.


Összetevők 4 személyre:

· 1,5 kg nyúl eleje
· 1 evőkanál sótlan vaj
· 1 / 4 csésze száraz fehérbor
· 2 csésze zsírmentes csirke húsleves
· 2 evőkanál apróra vágott fokhagyma
· 1 / 2 evőkanál friss kakukkfű
· 1 teáskanál só
· 1 babérlevél
· 4 kicsi vöröshagyma
· 3 nagy póréhagyma, a fehér és halványzöld részét csak vágva 1,5 cm vastag szeletekre
· 3 nagy sárgarépa, átlósan vágva 1,5 cm vastag szeletekre
· 20 dkg főtt forró krumpli
· 20 dkg zöldbab


Elkészítés (2 óra)
A húst szárazon sózzuk, borsozzuk. Hevítse fel az olajat és 1 / 2 evőkanál vajat egy nagy fazékban mérsékelten magas hőmérsékleten, amíg a hab eltűnik, ekkor süssük barnára a húst 2 ütemben, 2-3 percig mindkét oldalát. A megpirult húst tegye egy tányérra. Öntse a bort a fazékba és forralja 30 másodpercig. Adja hozzá a húslevest és keverje össze. Vágja apróra és keverje össze a fokhagymát a kakukkfűvel, sóval és tegye a húslevesbe a babérlevéllel és a hússal. Fedett fazékban párolja 40 percig.
Amíg a húst párolja, negyedelje fel a vöröshagymákat hosszában, hogy a rétegek egybe maradjanak. Áztassa a póréhagymákat egy tál vízben 10 percig, időnként megmozgatva jól mossa át. Ezután vegye ki a póréhagymát a vízből.
Szórja be a vöröshagymát, póréhagymát, sárgarépát és a burgonyát a hús köré és még 40-50 percig főzze lassú tűzön, amíg minden megpuhul.
Amikor a hús már majdnem elkészült, főzze puhára a babot egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben, 3-5 percig, majd szűrje le róla a vizet.
Keverje a babot a raguhoz, majd tegye a húst és a zöldségeket egy mély tálba, és tartsa melegen. Forralja fel a fazékban maradt zsiradékot, amíg körülbelül 1 csészényi adag marad belőle, és habverővel verje fel a maradék 1/2 evőkanál vajjal. Öntse ezt a szószt a húsra és a zöldségekre, valamint az étel mellé.
Jó étvágyat kívánunk!


Borajánlat
Ehhez a francia ételkülönlegességhez pinot noir száraz vörös bort ajánlunk.

További receptjeink: