(könnyű spanyol fogás)
Hozzávalók (2 személyre):
• 2 csontos, fiatal nyúlcomb (egyenként 20-25 dkg)
• só
• 40 dkg paradicsom
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 dl száraz fehérbor
• 40 dkg vöröshagyma
• körömnyi csilipaprika (aki a csípőset kedveli)
• 1 gerezd fokhagyma
• frissen őrölt fekete bors
• 1 csokor petrezselyem
• fél csokor menta
• 2 ág friss majoránna
• 1 babérlevél
A nyúlcombokat leöblítjük, leszárogatjuk, besózzuk, és félretesszük. A paradicsomot meghámozzuk, felkockázzuk.
A nyúlcombokat serpenyőben, a fele forró olajon hirtelen elősütjük, majd a bort ráöntjük, és nagy lángon pár percig pároljuk.
A vöröshagymát nagyobb cikkekre vágjuk, és egy másik lábasban a maradék olívaolajon
üvegesre sütjük. A paradicsomot és az elősütött nyúlcombokat beletesszük. A kimagozott, ereitől
megfosztott, majd apróra vágott csilivel, a megtisztított, zúzott fokhagymával és a borssal fűszerezzük. A petrezselymet, a mentát, a majoránnát és a babérlevelet konyhai zsineggel összekötjük, és ezt is a lábasba dobjuk.
A nyulat 40-50 perc alatt alacsony lángon puhára pároljuk.
Tálaláskor mentával és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Friss ropogós kenyérrel a legfinomabb.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc