Relaxrabbit
Ismerje meg tenyésztőinket!
Válassza ki a farm számát!
előző
1 10 20 30 40 50
előző
Owner
Sándor Ferenc
Farm száma:
1
A Farmról
Bemutatkozó videónk

Alternative content

Istállóink

Állatjólét

Nyúlcomb erdei gombamártással

Nyúlcomb erdei gombamártással

Egy koleszterinszegény étel minőségi nyúlhús felhasználásával, a Tetrabbit Kft. ajánlásával.


Hozzávalók:

· 4 egész nyúlcomb
· 12 dkg füstölt sonka
· 4 gerezd fokhagyma
· 1 kis csokor friss kakukkfű
· 1 dl olaj
· só, őrölt bors

a mártáshoz
· fél dl olaj
· 1 kisebb fej vöröshagyma
· 30 dkg erdei gomba
· 4 dl zöldségleves
· 4 szem durvára tört borókabogyó
· 1 kis csokor petrezselyem
· 2 evőkanál liszt
· 1,5 dl tejszín
· só, őrölt bors

Elkészítés

A megmosott combokat a csíkokra vágott füstölt sonkával meg a fokhagymával megtűzdeljük, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, és meglocsoljuk az olajjal. Lefóliázva egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni, majd másnap tepsibe fektetjük, és meglocsoljuk a pácoló olajával. 3 deci vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva 180 °C-os sütőben háromnegyed puhulásig pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük.
A mártáshoz a forró olajban megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombákat, és kicsit összepirítjuk. Ráöntjük a zöldséglevest, és közepes tűzön 5-6 percig pároljuk. Sóval, borssal, durvára tört borókabogyóval, petrezselyemmel fűszerezzük, és besűrítjük a lisztből, tejszínből készített habarással. Tálaláskor a sült nyúlcombot vajas metélttel körítjük, és körbelocsoljuk a gombamártással.
Jó étvágyat kívánunk!

Borajánlat
A vad ételek ízeit legjobban a száraz vörösbor emeli ki, például egy testesebb pinot noir bort ajánlunk.

További receptjeink: