Az Agárdi Cigánymeggy fesztivál főzőversenyén készül étel a nyertes Patak Vendéglő szakácsainak receptje alapján
Hozzávalók:
2 egész nyúl
Cigánymeggy pálinka
szegfűgomba
portói bor
vaj
Hozzávalók a körethez:
zeller
alma
burgonya
só, bors
A kicsontozott feldarabolt nyúlhúst kakukkfüves pálinkás pácban állni hagyjuk, néhány órán keresztül.
Utána 20 percen keresztül felfüstöljük egy erre a célra használt füstölő eszközben.
Eközben a csontokból és a nyesedékekből levesalapot főzünk amihez hozzáadjuk a szegfűgombát, portói bort és a vajat.
A nyúlhúst megpirítjuk, majd beletesszük az elkészült lébe és készre főzzük.
Köretnek zelleres almás tócsni ajánlunk.
Jó étvágyat kívánunk!